Sterk Merk

print

Voicemail instellen

Veel contacten lopen bij Avans Hogeschool telefonisch. Een belangrijk visitekaartje dus. Ook als je er niet bent om zelf een telefoontje te beantwoorden. Daarom geven wij de voorkeur aan een persoonlijk ingesproken voicemail.

Voor alle voicemails geldt: houd de tekst kort en zo algemeen mogelijk. Hieronder vind je voorbeeldteksten voor korte en voor lange afwezigheid.

Korte afwezigheid

Zorg dat je standaard een voicemailtekst hebt ingesteld voor korte afwezigheid. Bijvoorbeeld voor als je gebeld wordt als je niet op je plek zit. Of voor als je een dag niet werkt. Zeggen dat je zo snel mogelijk contact opneemt is voldoende. Je hoeft niet te verwijzen naar collega's. Een goede voicemail is:

Goedendag, dit is de voicemail van [naam] van Avans Hogeschool. Spreek na de toon een bericht en uw telefoonnummer in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Lange afwezigheid

Spreek een aparte voicemail in als je langere tijd afwezig bent. In verband met vakantie of verlof. Geef dan aan wanneer je verwacht terug te komen en wie de beller in de tussentijd kan bereiken en op welk telefoonnummer. Spreek het nummer langzaam en duidelijk uit en herhaal het nog eens. Zo krijgt de beller de kans een pen te pakken en mee te schrijven. Een goede voicemail vind je hieronder. 

Goedendag. Dit is de voicemail van [naam] van Avans Hogeschool. Ik ben tot [datum terugkomst] afwezig. Tot die tijd kunt u contact opnemen met mijn collega [naam] op [telefoonnummer]. Ik herhaal [telefoonnummer].

Voicemail instellen

Hoe je je voicemail instelt, lees je in de handleiding.

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2020.