Sterk Merk

print

Vragen over video

  1. Ik wil een video laten maken. Waar kan ik terecht?
  2. Ik wil een video op YouTube laten plaatsen. Kan dat?
  3. Hoe plaats je een video op MyMedia?
  4. Welke formaten video gebruik je op welk kanaal?

1. Ik wil een video laten maken. Waar kan ik terecht?

Een video is een communicatiemiddel en geen zendmiddel. Wanneer je een video wilt laten maken, is het daarom belangrijk om stil te staan bij wie je doelgroep is en wat hun drijfveren zijn. Denk erover na in hoeverre de boodschap van jouw video daarbij aansluit. Neem voordat je een video gaat maken contact op via verhalen@avans.nl. Collega’s denken dan met jou mee en geven je handvaten om een geschikte video te maken voor de juiste kanalen.

2. Ik wil een video op YouTube laten plaatsen. Kan dat?

Het Avans YouTube kanaal heeft afgelopen jaar een opfrisbeurt gehad. Ons YouTube kanaal is nu voornamelijk gericht op studiekiezers en externen. Door middel van verschillende rubrieken wordt er  beter aangesloten bij de doelgroep. Deze rubrieken hebben een eigen stijl in format. Daarom plaatsen we niet zomaar alles door op het Avanskanaal, maar hebben we ook een archief-kanaal (A-archief). Daar worden video’s verborgen op geplaatst. Deze video’s kunnen vervolgens embed worden op de website. Ook hebben alle medewerkers de mogelijkheid om zelf video’s via MyMedia te plaatsen. Deze kunnen openbaar gepubliceerd worden. 

Wanneer je een video wilt publiceren op het YouTube kanaal van Avans moet deze passen binnen een van de rubrieken. Neem daarom voordat je een video maakt contact op via verhalen@avans.nl.
Wanneer je een video hebt die niet op het Avanskanaal past, dan wordt deze gepubliceerd op het kanaal A-Archief of kan je deze zelf publiceren op MyMedia. Neem voor meer informatie contact op via socialmedia@avans.nl. Lever het videobestand aan via WeTransfer. 

3. Hoe plaats je een video op MyMedia?

Een video plaatsen op MyMedia kan iedere student of medewerker van Avans. Bekijk hier de handleiding van MyMedia. Heb je overige vragen? Neem dan contact op met MultiMedia Support. 

4. Welke formaten video gebruik je op welk kanaal?

De optimale formaten voor een video verschillen per kanaal. 

  • Facebook, Instagram: Voor Facebook en Instagram op de tijdlijn is een formaat van 4:5 (1080x1350) optimaal.
  • Instagram/Facebook Stories, TikTok, Snapchat & Reels: Voor deze kanalen is een formaat van 9:16 (1080x1920) optimaal.
  • YouTube: Voor dit kanaal is een formaat van 16:9 (4k= 3840x2160) optimaal.
  • LinkedIn: Voor LinkedIn is een formaat van 1:1 (1080x1080) of 16:9 (1920x1080) optimaal.

Laatst bijgewerkt op 1 maart 2021.